Dit vertelt het lunchpakket over hoe de collega werkelijk is

Dit vertelt het lunchpakket over hoe de collega werkelijk is

Praten met je collega's is zo passé. Volgens de website Elite Daily kan je hen beter leren kennen door uit te pluizen wat er in hun lunchpakket zit. 

Boterhammen

De dag van vandaag zijn het al wraps, salades en andere overheerlijke lunchgerechten wat de klok slaat. Mensen die dag in dag uit met een boterhammendoos aan tafel zitten, komen daarom relatief ouderwets over. Je kan ervan uitgaan dat een collega die achterloopt op lunchvlak, ook niet mee is op andere gebieden. Als je niet voortdurend iemand anders zijn powerpoints wilt opstellen of mails wilt verzenden, kan je deze types beter mijden als de pest.

Huisbereid lunchpakket

Zuinig, verantwoordelijk en vooruitdenkend: zo kan je deze collega het best beschrijven. Bovendien zorgt deze streber er gegarandeerd voor dat je jezelf elke keer opnieuw schuldig voelt omdat je net 10 euro hebt uitgegeven aan jouw lunch, enkel en alleen omdat je te lui bent om 's avonds zelf iets te prepareren.

Slaatje

Een salade staat gelijk aan saai. Waarom wordt het anders konijnenvoer genoemd? Collega's die steevast een bord bereiden met niets dan groenten, zijn al even oninteressant. Af en toe kunnen ze behulpzaam uit de hoek komen, maar op de lange termijn doen ze vaak meer kwaad dan goed.

Pizza, lasagne of fastfood

Iedereen kent wel een collega die te lui is om een eigen lunch klaar te maken, en te gierig om een gezond middagmaal te kopen. Het is een werknemer van dertien in een dozijn, maar voor een vettige mop kan je altijd bij hem of haar terecht.

Sushi

De sushihype blijft toch een beetje een raadsel. Het draait immers om rauwe vis. Gewikkeld in zeewier. Met een klets plakkende rijst erbij. Mensen posten er massaal foto's van op Instagram, enkel en alleen om op te scheppen. Sushi op het werk is dus eigenlijk hetzelfde als beweren dat je «meer succesvol bent dan een ander», zonder een woord te zeggen.

Niets

Zeldzaam, maar het bestaat. Het type dat liever overleeft op een flesje water met citroen dan te genieten van een lekkere maaltijd. Hier geldt dat er de klok rond gewerkt moet worden.