Dit strand is zonet uitgeroepen tot het mooiste van het Verenigd Koninkrijk

Dit strand is zonet uitgeroepen tot het mooiste van het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk en een dagje aan het strand: het klinkt misschien niet als de gedroomde combinatie. Toch kent ook de eerder regenachtige eilandengroep een gevarieerde kustlijn met heel wat mooie strandplekjes, van drukke badplaatsen als Brighton en Blackpool tot idyllische, verlaten strandjes in Wales.

De jury van The Sunday Times gaat al sinds 2008 eigenhandig op zoek naar de vijftig mooiste stranden van het VK. Criteria zijn niet alleen de schoonheid van de plek, maar ook de waterkwaliteit, de toegankelijkheid, de aanwezigheid van sanitaire voorzieningen en parkeerplek. Bovendien "stralen ze de magie van de kust uit zoals elke achtjarige die instinctief kent en begrijpt", aldus The Times.

"Bijna perfect"

Het rustige kustplaatsje Runswick Bay, gelegen in het graafschap North Yorkshire, mag dit jaar de beker omhoog steken. De pittoreske baai is omgeven door kliffen van waarop mooie vergezichten te zien zijn en naast het zandstrand staan typische Engelse cottages te blinken in de zon. Runswick Bay wordt door de jury omschreven als "bijna perfect". Het is er met 80 parkeerplaatsen in het dorpje rustig, maar wel nog toegankelijk. Wij pakken alvast onze koffer in voor na de coronacrisis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzy Ferry (@call_the_barista) on