Dit spel wil je het zinken van de Titanic in real time laten ervaren

door
Roald
Leestijd 1 min.

Heb je ooit willen weten hoe het was om aan boord van de Titanic te zijn terwijl het schip zonk? Wel, dan krijg je nu je kans. Er loopt momenteel een campagne op Indiegogo om een nieuwe videogame van genoeg geld te voorzien zodat het in productie kan gaan.

Het team achter het spel wil er een adventure-game van maken waarin je de kapitein van het schip speelt. Je zal moeten beslissen wie de ramp zal overleven en wie niet en je moet tussendoor ook jacht maken op een moordenaar die op het schip ronddwaalt.

Het verhaal is op zich niet erg indrukwekkend, maar het team heeft op andere vlakken veel ambitie. Zo willen ze de Titanic volledig namaken, zal de Titanic zinken aan de snelheid waarmee het echte schip zonk en willen ze alle NPC's (personages bestuurd door de computer) een herkenbare, ingesproken stem geven. Daarnaast willen de ontwerpers Southampton uit Engeland volledig namaken. Mocht het team erin slagen, dan zou het spel een geweldig historisch instrument zijn om mensen de kans te geven zich onder te dompelen in het Engeland van 1912.