Dit revolutionaire spel is de duurste videogame aller tijden

Dit revolutionaire spel is de duurste videogame aller tijden

Het kostte maar liefst 400 miljoen euro, waarmee het de duurste game aller tijden is en er wordt gezegd dat het de grootste game van 2014 zal zijn. Destiny kwam gisteren uit op alle platformen en behalve het enorme budget is de game revolutionair op nog vele andere vlakken.

Destiny, ontwikkeld door Bungie Studios in samenwerking met Activision,  is de duurste game die ooit werd gemaakt. De duurste Hollywood blockbuster kostte maar liefst de helft minder.  Het spel speelt zich 700 jaar in de toekomst af. Er woedt een oorlog op aarde tussen mensen en een mysterieuze entiteit die zich The Darkness noemt.

Destiny is een online multiplayer shooter die verschillende gamegenres zoals First Person Shooter (FPS) en Role Playing Game (RPG) combineert in één universum. Spelers kunnen elkaar op elk moment in het spel tegen het lijf lopen. Ze kunnen samenwerken om vijanden te verslaan en spelen met personages als jagers, tovenaars en titanen. Niemand weet hoe het spel zal eindigen en of het überhaupt een einde heeft.

De makers van Destiny hebben erg hoog ingezet want ze willen een nieuw tijdperk in gaming doen aanbreken met hun spel. Dat heeft zich ook laten voelen in het budget, maar dat budget moet ruimschoots terugverdiend worden. Men voorspelt dat Activision en Bungie dit jaar al 1.5 miljard euro zullen verdienen aan hun toptitel. Dat wil zeggen dat ze dit jaar hopen om meer dan 25 miljoen exemplaren te verkopen.

Dat klinkt niet bijzonder veel maar als je langlopende reeksen ernaast zet, dan zul je beseffen dat het een immens aantal is. Grand Theft Auto bijvoorbeeld, debuteerde in 1997 en verkocht tot dusver 135 miljoen exemplaren.

Harold Ryan, de president van Bungie, zei dat Destiny het spel  is dat ze altijd al wilden maken. "We hebben over dit universum jarenlang gedroomd dus we waren enorm opgetogen toen we de deuren konden openen. Voor ons is dit het eerste spel in een volgende generatie games waar spelers op elkaar botsen, met elkaar in interactie treden en samen epische avonturen beleven vol actie."

Destiny kost ongeveer 50 euro en is beschikbaar op alle de Xbox One, Xbox 360 en de Playstation 4. Activision kondigde al een uitbreidingspakket aan dat tegen Kerstmis moet verschijnen. Het packet zal nieuwe verhaallijnen, nieuwe missies en activiteiten waarbij spelers moeten samenwerken, bevatten. De uitbreiding zal ongeveer 25 euro kosten.