Dit is (op dit moment) de dunste smartphone ter wereld

Dit is (op dit moment) de dunste smartphone ter wereld

Je zou denken dat de iPhone 6 niet bijzonder dik is met zijn  0.68 centimeter, maar je bent daar toch fout, want het kan nog veel dunner. De Chinese fabrikant Oppo Electronics brengt de dunste smartphone ter wereld op de markt.

De R5 is amper 0.48 centimeter dik en daarmee is hij de dunste smartphone ter wereld die je nu kan kopen.

De R5 is dunner dan de Samsung Galaxy S5. De s5 meet 0.78 centimeter.

Ook de HTC One m8 moet het afleggen tegen de R5 met zijn dikte van 0.93 centimeter.

De Sony Xperia Z3 komt er ook niet aan te pas. Hoewel de Z3 in de buurt komt van de iPhone 6 komt hij met zijn 0.71 centimeter nog ruim te kort.

Zelfs een potlood moet zich gewonnen geven. Het gemiddelde potlood is 0.66 centimeter dik.

Hoewel de R5 van Oppo dus de absolute winnaar is in de race om de dunste smartphone, moet hij zich gewonnen geven op andere terreinen. De R5 is namelijk wel een stuk zwaarder dan de iPhone 6 (4.6 gram) en de Samsung Galaxy S5 (5.1 gram). De R5 weegt namelijk 5.5 gram. Het ontbreekt de telefoon aan een Micro SD-poort en een hoofdtelefoonaansluiting, wat betekent dat gebruikers die muziek willen luisteren een micro-USB-adapter nodig hebben of via Bluetooth moeten opereren op voorwaarde dat ze over een compatibele hoofdtelefoon beschikken.

Bovendien beschikt de R5 maar over 16 GB aan opslagruimte wat een gigantische stap terug is van de maximale capaciteit van 128 GB die de iPhone 6 heeft. De smartphone werkt op coloros. Dat is een eigen besturingssysteem van Oppo op basis van Android.

Wie overweegt om de R5 aan te schaffen, doet er ook best aan om rekening te houden met het feit dat er een echte wedloop is om de beste en dunste smartphone op de markt te brengen. In het begin van 2013 was de Alcatel One Touch nog de dunste smartphone met 0.63 centimeter, maar zag een paar maanden later de titel gestolen worden door de Huawei Ascend P6 met 0.6 cm. Niet veel later werd de Umeox X5 tot dunste smartphone gekroond met 0.55 centimeter. Je ziet dus dat de titel "dunste smartphone ter wereld" erg begeerd is en we kunnen dan ook niet uitsluiten dat er een andere fabrikant binnenkort een nog dunnere uit zal brengen.

Je kan de R5 online kopen voor ongeveer 400 euro.