Dit ontbijt geeft je het eeuwige leven

Uitvinder bij Google Ray Kurzweil is op zoek naar eeuwig leven, en zoals verschillende iconen uit Silicon Valley voor hem, denk hij dat hij de sleutel gevonden heeft.

Kurzweil is 67, maar dankzij enkele speciale gewoontes is hij ervan overtuigd dat zijn biologische leeftijd onder de 50 jaar  is.

Vroeger nam hij, op aanvulling op zijn aangepast dieet, 250 pillen met supplementen. Tegenwoordig zijn dat er nog 100. Deze pillen zijn ter bevordering van de gezondheid van het hart, de ogen en de hersenen maar ook voor de seksuele gezondheid.

Na zijn ochtenddosis van 30 pillen bereidt hij zijn 700 calorieën tellende ontbijt voor. Dat ontbijt bestaat uit:

  • één tas bessen (85 calorieën)
  • 30 gram pure chocolade (170 calorieën)
  • 85 gram gerookte zalm en makreel (100 calorieën)
  • een tas vanille sojamelk (100 calorieën)
  • stevia (geen calorieën)
  •  een halve tas pap 150-350 calorieën, afhankelijk van de ingrediënten en de bereidingswijze)
  • groene thee (geen calorieën)

Als het aan komt op het deel van het ontbijt dat echt bestaat uit voedsel zegt Kurzweil dat de nadruk ligt op "gezonde zetmelen" die je "vullen maar met minder calorieën." Die "gezonde zetmelen" komen meestal van volle granen, wat dus betekent dat ze een grote dosis vezels bevatten, wat op zijn beurt dan weer je verteringsstelsel ten goede komt.

Voor het "vullen met minder calorieën," helpt voedsel rijk aan proteïnen en vezels. De bessen en de pap zorgen voor de vezels, terwijl de gerookte vis en de sojamelk voor de proteïnen zorgen.

Het ontbijt ontsnapt wel niet aan een stevige dosis toegevoegde suikers, de sojamelk, de chocolade en de bessen zorgen al snel voor 30 gram suiker. En dat is erg dicht bij de maximum aanbevolen hoeveelheid van 37,5 gram per dag.

Het voedingsdeel is nog realistisch, maar het pillendeel is dat minder. "Je moet elke dag enkele duizenden dollar" kunnen spenderen voor de voedingssupplementen, anders zal je er niet geraken. Een jaar "gezond leven" kost zo al snel bijna een miljoen dollar.