In dit nog onbekende Italiaanse dorpje kan je deze zomer gratis overnachten

In dit nog onbekende Italiaanse dorpje kan je deze zomer gratis overnachten

Het tot nog toe vrij onbekende dorpje San Giovanni in Galdi in Italië organiseert namelijk een toeristische stunt van jewelste. Om het toerisme een boost te geven en leegstand tegen te gaan, verwelkomen ze je deze zomer namelijk gratis en voor niets.

'Regalati il Molise'

Hoewel Italië een erg geliefde bestemming is bij toeristen, zijn er toch nog heel wat dorpjes die (onterecht) uit de boot vallen. Een daarvan is San Giovanni in Galdi. De toeristische voorzieningen in het dorp zijn op dit moment zowat onbestaande, waardoor slechts weinigen een bezoekje brengen aan San Giovanni. En dat terwijl zowel het dorp zelf als de omgeving zeker de moeite waard zijn. Om daar verandering in te brengen, werd het project 'Regalati il Molise' op poten gezet. Van juli tot september worden er maar liefst veertig verblijven van een week weggegeven aan toeristen en dat helemaal gratis.

Concreet zullen drie huizen die tot nog toe leeg stonden worden ingericht om toeristen te ontvangen. Wie kans wil maken op een verblijf, hoeft daarvoor alleen een online formulier in te vullen en door te sturen naar amicidelmorrutto@gmail.com. Word je uitgekozen als één van de gelukkigen, dan kan je genieten van de prachtige omgeving. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling in de Apennijnen of een tripje naar de Adriatische kust? Als het project succesvol blijkt, dan zal de actie worden uitgebreid naar andere dorpjes in de regio Molise. Wees er snel bij, want San Giovanni ontving al honderden aanvragen sinds de actie van start ging. En dat verbaast ons eerlijk gezegd niet, want veel beter dan dit wordt het deze zomer wellicht niet.

[gallery size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="1003993,1003992,1003991"]