Dit moet je eten om de sterkste man ter wereld te worden

Dit moet je eten om de sterkste man ter wereld te worden

Brian Shaw is 2m03 groot en weegt 196 kilogram. Hij is viervoudig winnaar van de jaarlijks georganiseerde 'World's Strongest Man Competition'. In 2011, 2013, 2015 en 2016 won de Amerikaan de wedstrijd. Maar alleen fitnessen is niet genoeg, veel eten is de sleutel tot succes.

Trainen met gewichten is een plezier

De spierbundel verorbert dagelijks maar liefst 12.000 calorieën. Die speelt hij naar binnen in de vorm van proteïneshakes, rundsvlees, deegwaren en heel veel pindakaas. "Ik eet zoveel mogelijk om de sterkste man ter wereld te kunnen zijn", verklaart hij.

"Maar gemakkelijk kan je het niet noemen. Mensen denken misschien dat gewichten heffen het zwaarste deel is, maar voor mij is dat echt een plezier. Dat duurt maar enkele uren", vertelt Shaw. "Maar eten doe ik echt constant. Vanaf het moment dat ik opsta tot wanneer ik ga slapen, eet ik. En dit doe ik elke dag opnieuw."

Dagelijkse kost

Het is niet te geloven wat de sterkste man ter wereld allemaal eet. Hij consumeert zeven maaltijden per dag. Dit is zijn dagelijkse menu:

Maaltijd 1, een kom granen, acht eiren en pindakaas, bevat 1.180 kcal

Maaltijd 2, proteïneshake, een mueslireep en pindakaas, bevat 1.053 kcal

Maaltijd 3, Spaghetti bolognaise, bevat 2.190 kcal

Maaltijd 4, 240 gram eiwitpoeder, pindakaas, amandelmelk en bosbessen, bevat 1.002 kcal

Maaltijd 5, Kalkoen, jasmijnrijst en broccoli, bevat 1.417 kcal

Maaltijd 6, Pizza en cola, bevat 3.400 kcal

Maaltijd 7, 240 gram eiwitpoeder en kaastaart, bevat 1.649 kcal

Als je Brian Shaw wil evenaren, moet je dus niet gewoon gaan fitnessen, maar moet je ook in staat zijn om zo'n hoeveelheid eten op een dag naar binnen te spelen.