Dit model vecht voor haar carrière en voor haar leven

Dit model vecht voor haar carrière en voor haar leven

De Amerikaanse Dayna Christison lijkt in de volle fleur van haar leven. Ze is het gezicht van de hippe keten Urban Outfitters en liep al zes modeshows met bruisende trots. Alleen haar kaalhoofdigheid zou kunnen wijzen op de ziekte waaraan ze lijdt: het Hodgkin-lymfoom, een vorm van lymfklierkanker.

Dayna was net afgestudeerd van de Fashion Business School in New York, zoekend naar wat ze met haar leven wou doen, toen ze te horen kreeg dat ze kanker had, stadium vier. Ondertussen onderging ze al ettelijke chemobehandelingen en twee beenmergtransplantaties, maar de dag van vandaag is haar ziekte nog steeds in het ergste stadium.

Dayna is gespot als model nadat een bevriende fotograaf zijn portfolio verrijkte met beelden van haar karaktervol uiterlijk. Deze zomer haalde ze zelfs een contract binnen bij Major Models. “Ik was helemaal haarloos op dat moment”, vertelt Danya aan Buzzfeed. Daar heeft ze, dankzij de steun van andere patiënten, haar sterkte van gemaakt: “Ik weiger om een pruik of een sjaal te dragen, want ik wil niet verbergen hoe ik eruit zie uit angst voor wat andere mensen zouden denken.” Op haar beurt moedigt Dayna andere vrouwen aan die vechten tegen kanker: "Het was een van de meest fantastische ervaringen om mensen te horen zeggen dat ik hen dankzij mijn zelfvertrouwen had geholpen om zelf meer zelfvertrouwen te krijgen."

Iedereen kan zich laten inspireren door Dayna's doorzettingsvermogen. “Er zullen altijd obstakels zijn die je tegenhouden, maar de keuze om je erdoorheen te worstelen ligt bij jou. Alleen zo kun je bereiken wat je echt uit het leven wilt halen”, geeft Dayna nog mee.

Foto Instagram