Dit mes roostert je brood terwijl je het snijdt

Dit mes roostert je brood terwijl je het snijdt

De Brit Colin Furze staat bekend als 'de man van de gekke uitvindingen'. Op de videowebsite YouTube staan verscheidene filmpjes van hem waarin te zien is hoe hij vaak nutteloze gadgets in elkaar steekt en uittest. Dat gaat van geautomatiseerde Wolverine-klauwen tot een gigantisch achterwerk dat enorm luide scheten kan laten (zie filmpjes). Maar zijn meest recente uitvinding past niet geheel in dat rijtje. Deze keer maakte hij iets dat effectief nut heeft en ergens op slaat: een mes dat brood roostert terwijl het snijdt.

Het idee van de 'FurzoToasto' kwam in hem op nadat een kijker van zijn YouTube-filmpjes hem vroeg of hij een mes kon maken dat zo warm was dat het ook brood kon roosteren. "Yes, I can", antwoordde Furze. En zo geschiedde.

Het ontwerp lijkt niet honderd procent betrouwbaar. Zo lijkt het mes heel sterk op een moordwapen en blijft dat wapen nog eens heel sterk roken na het snijden. Maar wanneer hij het brood snijdt, krijg je wel effectief boterhammen te zien die eruitzien als overheelijke toasts.

Er is nog wat werk aan de winkel, maar het zou wel eens een hit kunnen worden. Colin Furze zelf is er alleszins al heel enthousiast over:

[embed]https://www.youtube.com/watch?t=116&v=kcjGRXTpHGI[/embed]

Maar hij was ook enthousiast over zijn groots achterwerk en zijn klauwen...

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7Ydv9Ef-99I[/embed]

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=sdcGek-NoFQ[/embed]