Dit meisje geeft elke maand 1.000 euro uit om op Barbie te lijken

De 18-jarige Gabriela Jirackova heeft een doel in haar leven: op Barbie lijken. En dat begint al aardig te lukken. Mag ook wel, want ze spendeert zo'n 1.000 euro per maand aan haar look. Het is te zeggen, haar ouders bekostigen de dure hobby van dochterlief.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

"Ik ben van mening dat mensen hun dromen moeten najagen", zo steekt de moeder Romana van wal. "Mijn dochter is altijd knap geweest, maar ik vind het des te belangrijker dat ze gelukkig is. En natuurlijk ben ik af en toe bezorgd om haar gezondheid, maar als zij bepaalde ingrepen wil laten uitvoeren, is dat haar keuze. Dat moet ik respecteren."

Toch gaat het nog net iets verder dan net de keuzes van dochterlief respecteren, want de ouders sponsoren ook alle operaties van Gabriela. Per maand zouden ze zo'n 1.000 euro uitgeven aan het uiterlijk van het meisje.

G-cup

De Tsjechische liet voor het eerst aan haar lijf sleutelen toen ze 16 was. Sindsdien heeft ze permanente make-up laten aanbrengen, haar kapsel gepimpt met extensions en haar borsten laten vergroten, van een C-cup naar een G-cup nog wel. En daar blijft het niet bij. Zo is Gabriela nog van plan om een paar ribben te laten verwijderen en wil ze haar achterwerk graag vergroten met implantaten.