Dit kopje koffie van 75 dollar is het duurste ter wereld

Dit kopje koffie van 75 dollar is het duurste ter wereld

De koffiebarketen Klatch Coffee wist als één van de enige de koffie te bemachtigen. Ze bood het exclusieve kopje met de Elida Natural Geisha 803-koffie aan in filialen in Zuid-Californië en San Francisco. Het getal verwijst naar de prijs die Klatch Coffee neerlegde per pond (ongeveer een halve kilogram) bonen. Het bedrijf beschrijft de koffie als een zeldzame soort arabica uit Panama, met een florale, theeachtige smaak en met noten van jasmijn en bessen.

Oscars

Naast de voortreffelijke kwaliteit is de koffie zo duur omdat die de jaarlijkse wedstrijd van beste koffie uit Panama hebben gewonnen. Die koffiecompetitie kan je volgens mede-eigenaar van de keten Bo Thiara vergelijken met de Oscars in de filmwereld. Hij betaalde er omgerekend 1.575 euro per kilo voor. Dat is een nieuw record, waardoor de koffie de duurste ter wereld is.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Reserve your spot for the Geisha Experience in SF: Tickets are on sale now online at klatchroasting.com If you're not in the SF area, no problem! We also offer a ship to me option for you to be able to experience it at home. . . . #elida #geisha #panama #panamacoffee #geisha803 #elidaexperience #klatchSF #latte #coffeedrinker #upandatem #homebrew #coffee #klatch #klatchroasting #klatchcoffee #coffeehouse #barista #cupofjoe #morningcoffee #morningbrew #brewingcoffee #brewedcoffee #grindcoffee #coffeegrinder #coffeeshops #coffeemaker #roastery #roast #roastingcoffee #coffeeroaster

Une publication partagée par Klatch Coffee ® (@klatchroasting) le

Uitverkocht

Er werd in totaal maar 45 kilo van het goedje geveild. Het merendeel daarvan ging naar Japan, China en Taiwan. Klatch Coffee was de enige uit Noord-Amerika die wat van het zwarte goud kon binnenhalen. Het bedrijf kocht zo'n 4,5 kilo, genoeg voor ongeveer 80 kopjes. In de filialen geraakte de koffie in een mum van tijd uitverkocht.