Dit is hoe de toekomst van uw wasmachine eruit ziet

Dit is hoe de toekomst van uw wasmachine eruit ziet

Berg heeft op de website een case studie rond Cloudwash uitgebracht. Cloudwash is een nieuw systeem van wassen dat toepasbaar is op de meeste oudere wasmachines en mogelijk standaard ingebouwd zal worden op de nieuwe types. Concreet koppelt Cloudwash uw wasmachine aan de 'Cloud', het internet dus. Hierdoor kan u met uw smartphone uw wasmachine beheren.

De wasmachine die bij u thuis staat, heeft een controlepaneel met honderden knopjes en standen waaruit niemand iets kan opmaken. Daarom heeft Berg besloten om met Cloudwash de interface met de verschillende wasopties te vereenvoudigen. U kan met Cloudwash kiezen uit drie wasopties die u zelf kan instellen. Uit onderzoek bleek immers dat de meeste mensen maar drie verschillende soorten was hebben.

Cloudwash biedt u trouwens ook de mogelijkheid om te zien hoeveel waspoeder u nog heeft. Als u bijna zonder waspoeder zit, wordt dat aan uw boodschappenlijstje op uw smartphone toegevoegd. Daarnaast kan u van op uw smartphone de machine volledig beheren. U kan bepalen wanneer de was moet starten en u zal een melding krijgen wanneer de was klaar is.

Berg is van mening dat het connecteren van apparaten aan de cloud handig is en dat het niet alleen bij de wasmachine moet blijven. In huizen waar meerdere mensen met elkaar samenleven, kan Cloudwash van nut zijn aangezien u de wasmachine simpelweg kan boeken voor een huisgenoot dat doet. U zal wel nog altijd zelf de was in de wasmachine moeten doen en zelf de was moeten ophangen. Tot Berg robotjes ontwerpt om dat voor u te doen natuurlijk.