Dit is het moment om je beha weg te gooien

Dit is het moment om je beha weg te gooien

Beperkte levensduur

De houdbaarheidsdatum van een beha staat er weliswaar niet op, maar dat betekent niet dat je je lingerie oneindig kan gebruiken. Alles hangt af van hoeveel beha's je in je kast hebt en hoe vaak je ze draagt. Heb je twee beha's, dan moet je die om het half jaar vervangen. Wissel je geregeld tussen vier stuks, dan is het tijd om ze na een jaar weg te gooien.

Ander uiterlijk

Het is normaal dat je beha's na verloop van tijd gaan verkleuren, ook al heb je niets verkeerd gedaan tijdens het wassen. Al dat zweet laat op termijn z'n sporen na. Gebruik je je beha te lang, dan zullen er haakjes afvallen, gaten ontstaan of andere gebruikssporen achterblijven. Tijd voor een nieuw exemplaar.

Oncomfortabel

Als je beha helemaal perfect is, dan zit die ook comfortabel. Draag je hem te lang, dan gaat alles wat verschuiven en heb je bij thuiskomst de neiging om alles de vrije loop te laten. Het is bovendien ook belangrijk om je beha na twee keer dragen te wassen. Doe je dat niet, dan gaan de bacteriën zich al snel ophopen. Het kan zelfs gebeuren dat hij begint te jeuken. Op naar de volgende.

Grote borsten, kleine borsten

Je hormonen hebben een sterke invloed op je borstomtrek. Het kan daarom gebeuren dat je beha te klein of juist te groot wordt. Het is heel belangrijk dat je niet te lang de verkeerde maat draagt, want dat is gewoon niet goed voor je borsten. Na een tijdje zal je lingerie ook gewoon gaan lubberen door al dat wassen. Breng dus op tijd een bezoekje aan de lingeriewinkel en laat je indien nodig opnieuw opmeten om je juiste maat te achterhalen.