Dit is het meest relaxerende nummer ooit

Dit is het meest relaxerende nummer ooit

Weightless van Marconi Union duurt 8 minuten en 16 seconden en is volgens Dr David Lewis-Hodgson van Mindlab International het meest relaxerende nummer ooit. Uit onderzoek met 40 vrouwen bleek dat Weightless 11 procent meer relaxerend was dan andere nummers.

De vrouwen werden verbonden aan een aantal sensoren waarna ze een aantal puzzels tegen de tijd moesten oplossen. Zo werd hun stressniveau hoger. Daarna werden er verschillende liedjes gespeeld waarbij getest werd welke invloed de muziek had op de hartslag, de bloeddruk, ademhaling en hersenactiviteit.

Weightless zorgde voor een daling van het stressniveau van 65%. Bovendien bracht het de vrouwen naar een niveau van rust dat 35% lager lag dan hun normale level in rust.

Het acht minuten durende nummer is een prachtige combinatie van harmonie, ritme en baslijnen. Het helpt om de hartslag en de bloeddruk te verlagen en vermindert het stressniveau. In het lied worden piano, gitaar en elektronische samples van natuurlijke geluiden gebruikt. Volgens de Brain imaging studies werkt muziek op een zeer diep niveau in de hersenen. Het stimuleert niet alleen die gebieden die geluid verwerken maar ook de gebieden in het brein die zich bezighouden met emoties.

http://www.youtube.com/watch?v=NMmMNyTwePY