Dit is het lot van de 'bijthond' van president Biden

Dit is het lot van de 'bijthond' van president Biden

Herdershond Major van de Amerikaanse president Joe Biden krijgt extra training na de twee bijtincidenten in het Witte Huis. De training gaat niet plaatsvinden in de presidentiële tuin, maar wel in de buurt van Washington. De hond aan zijn nieuwe omgeving laten wennen, zal naar verwachting een paar weken duren, aldus de woordvoerder van Bidens echtgenote Jill.

Twitter leeft mee

‘Bijthond' Major richtte overigens niet al te veel schade aan. Bij het eerste incident vloeide er geen bloed en bij het tweede voorval liep een beveiligingsmedewerker een lichte verwonding op. Er werd volop gereageerd op Twitter. "Dat zal vast nog een Trump-aanhanger zijn geweest en de hond moest natuurlijk het Witte Huis beschermen", suggereerde iemand over het personeelslid. Ook deelde iemand een verklaring van Major: "Woef woef woef woef woef." Ook nu reageert Major weer, met een "No Romment", zo schrijft een jolige Twitteraar.

Iemand anders denkt dat een "bijthond altijd een bijthond zal blijven" en weer een ander denkt dat het aan de omgeving ligt, niet aan de hond. "Misschien aardt hij beter in een kleiner huis." Ook wordt geopperd waarom Trump geen extra training kreeg.

Eerste asielhond in Witte Huis

Na het eerste voorval ging de anderhalf jaar oude Duitse herder al voor een trainingsronde naar Bidens woning in zijn thuisstaat Delaware. De andere en oudere hond van de president, Champ, verliet het Witte huis ook tijdelijk.

Major Biden is de eerste asielhond die het tot het Witte Huis heeft weten ‘te schoppen', iets waar dierenorganisaties in de Verenigde Staten enorm blij mee waren aan het begin van het jaar. "Als een president een hond heeft geadopteerd, geeft dat een signaal af naar de bevolking", klonk het toen.

Bron: Metro Nederland