Dit is het klimrek van de toekomst

Dit is het klimrek van de toekomst

Het Kroatisch/Oostenrijkse designbedrijf Numen/For Use is bezig met een opblaasbaar klimrek in een kubus te maken. Het String prototype werd in december al getest in Wenen en stelt mensen in staat om tot tien meter hoog te klimmen in een soort surrealistische matrix.

Medeoprichter van Numen/For Use Christoph Katzler kwam op het idee toen hij opblaasbare kubussen zag waarop men advertenties plaatst. Hij vroeg zich af hoe de kubussen hun vorm kregen, omdat opgeblazen dingen vaak ronde vormen hebben. Wanneer hij in zo'n kubus keek zag hij dat die vol touwen hing, die strak gespannen staan tussen twee wanden. Dat bracht hem op het idee voor het String prototype.

Het prototype is zo'n tien meter hoog. In de kubus zijn een heleboel touwen die strak genoeg zijn om het gewicht van een mens te dragen maar toch nog vervorming van de kubus toelaten. In de kubus wordt er diffuus licht gebruikt. Dat brengt de klimmers hun gevoel van schaal en richting helemaal van de kaart.

De kubus is redelijk veilig. Moest je vallen, dan is er een luchtmatras van een halve meter dik die je opvangt. De String kubus is voorlopig enkel een prototype dus enthousiaste klimmers zullen nog eventjes moeten wachten.

http://www.youtube.com/watch?v=Xl0myYNjmug