Is dit het duurste huis ter wereld?

Is dit het duurste huis ter wereld?

Het huis in Bel Air, een woonwijk in Los Angeles, is gebouwd door projectontwikkelaar BAM Luxury Development Group. Dat bedrijf richt zich specifiek op de allerrijksten op aarde.

Bowlingbaan

Het gebouw telt 12 slaapkamers, 21 badkamers en drie keukens. Er zijn 5 bars, een cinema met 40 zitplaatsen, een bowlingbaan en een fitnesscentrum. In de kelder is een wijncollectie van enkele miljoenen euro's te vinden. In de garage staan 12 oldtimers en moderne wagens ter waarde van 30 miljoen dollar (28 miljoen euro).

Kunstwerken

Verspreid doorheen het huis zijn maar liefst 100 topkunstwerken te vinden, met een waarde van in totaal vele miljoenen euro's. Op het dak staat een helikopter. Het huis heeft zelfs een eigen slotgracht. Een opmerkelijke ruimte is de spelletjeskamer, waar een heuse snoepmuur te vinden is (foto).

"Het is niet gangbaar dat een huis verkocht wordt met volledige collecties zoals hier", zei ontwikkelaar Rayni Williams volgens CNN. "Het huis is niet alleen helemaal ingericht met kunst en auto's, bovendien is alles exotisch en onbereikbaar voor de grote massa."