Dit gebruik je maar beter niet als anticonceptiemiddel

Dit gebruik je maar beter niet als anticonceptiemiddel

De Britse plantkundige James Wong reageerde met een tweet op het lijstje: “Als plantkundige kan ik je vertellen dat deze huismiddeltjes kunnen resulteren in de dood. Dit moet snel verwijderd worden.” Het bericht is ondertussen verdwenen van Twitter.

(Lees hieronder verder.)

Hi @Twitter ,

As a botanist I can tell you this tweet with 1000s of shares could result in the deaths of women.

It needs taking down, fast.https://t.co/IaQSnMjIrf

— James Wong (@Botanygeek) 11 juni 2019

Een van de suggesties was polei, maar als je de plant in grote hoeveelheden inneemt, kan je er ernstig ziek van worden. Volgens de tweet “bevordert polei de menstruatie en kan het een zwangerschap beëindigen.” Je moet het enkel aan de kook brengen met wat water.

Papaja en vijgen

Ook papaja stond op het lijstje. “Het is een zeer effectief anticonceptiemiddel. Je kan drie tot vier dagen lang twee keer per dag papaja eten nadat je onbeschermde seks hebt gehad. Het helpt om zwangerschappen te voorkomen.”

Vijgen zouden dan weer het beste anticonceptiemiddel zijn. “Eet een tweetal vijgen per dag nadat je onbeschermde seks hebt gehad, ook dit helpt om zwangerschappen te voorkomen.”

Veel andere zaken op de lijst kunnen voor bijwerkingen zorgen als je er te veel van eet, zoals overgeven of irritaties. Wil je anticonceptie nemen, ga dan eens langs bij de huisarts voor meer informatie.