Dit gebeurt er met je lichaam als je te veel suiker eet

Dit gebeurt er met je lichaam als je te veel suiker eet

Pijnlijke spieren

Voel je je 's ochtends alsof je de hele nacht wakker bent geweest en letterlijk elke spier in je lichaam gebruikt hebt? Ook dat kan komen door te veel suiker in je lichaam.

Je bent emotioneel

Uit een onderzoek van de University of Utah kwam naar voren dat suikerverslaafde muizen tijdens het eten van suiker dopamine aanmaken in de hoeveelheid die vergelijkbaar was met een shot heroïne voor heroïneverslaafden. Omdat suiker enorm verslavend is, kan je negatieve bijwerkingen krijgen wanneer je niet snel genoeg opnieuw suiker inneemt. Wanneer je dit bij jezelf vaststelt, is het misschien hoog tijd om een beetje af te kicken van de suiker.

Hoofdpijn

De typische katerhoofdpijn is iedereen wel bekend, maar wist je ook dat je hoofdpijn kan krijgen als je minder suiker eet dan normaal? De koppijn is een soort afkickverschijnsel dat ook mensen die bijvoorbeeld stoppen met koffie soms ervaren. Doorbijten is de boodschap.

Energietekort

Je hebt een drukke dag voor de boeg, maar op de één of andere manier lijkt je lichaam dienst te weigeren. Je voelt je ontzettend moe en energieloos. De reflex hier is om snel nog naar wat suiker te grijpen om de energievoorraad weer aan te vullen, maar niet lang daarna voel je je alweer even futloos. Ook dit is te wijten aan te veel suiker. Laat snoep en suikerhoudende drankjes dus zoveel mogelijk links liggen.