Dit fietsslot is letterlijk om van te kotsen

Dit fietsslot is letterlijk om van te kotsen

Het fietsslot is het idee van Daniel Idzkowski en Yves Perrenoud. "We hadden schoon genoeg van alle fietsdiefstallen. De druppel die de emmer deed overlopen was de diefstal van een dure elektrische fiets van een vriend. Na onze lunch was die plots weg, ondanks dat hij twee dure sloten had gebruikt. 'Waarom blies dat slot zijn ballen er niet af?', flapte ik uit", getuigt Idzkowski aan The Guardian.

Met het besef dat de meeste dieven in een mum van tijd door eender welk slot kunnen slijpen, besloot het duo er eentje te ontwikkelen dat de criminelen een hak zet. SkunkLock bevat daarom een gas dat onder druk staat. Eenmaal de bandiet door 30% van het slot heeft geslepen, spuit het gas eruit.

De chemicaliën in het gas zijn niet van de poes. Ze vertonen gelijkenissen met peperspray en zijn bovendien zo walgelijk dat de crimineel in 99% van de gevallen moet overgeven.

Het slot wordt te koop aangeboden op crowdfundingsite IndieGogo voor 99 dollar (91 euro). De ontwikkelaars geven er ook eerlijk toe dat het nog steeds mogelijk is dat iemand aan de haal gaat met je fiets. Het is immers mogelijk dat de dief later terugkomt, al zal hij waarschijnlijk twee keer nadenken voordat hij het nog eens opneemt tegen een gelijkaardig slot.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ba1OLoPIBfY