Dit eten mag je wel meenemen op het vliegtuig

Dit eten mag je wel meenemen op het vliegtuig

In tegenstelling tot wat vele mensen denken mogen vloeistoffen gewoon mee aan boord. Let wel op dat je ze in je ruimbagage steekt en niet in je handbagage, want dat is dan weer niet toegelaten.

Ook gels en andere vloeibare stoffen laat je best uit je handbagage. Deze mag je alleen bij je hebben aan boord wanneer ze apart in verpakkingen van niet meer dan 100 ml zitten en samen in één doorzichtige zak van een liter kunnen.

Als je dus een biertje, een glas wijn of wat yoghurt wil nuttigen tijdens je vlucht ben je verplicht deze na de security controle te kopen in een van de winkeltjes van de luchthaven.

Wel toegestaan

Alles wat vast is, niet te groot en verpakt is, mag in principe mee in je handbagage. Zo mag je fruit en groenten meenemen. Ook vlees, belegd boterhammen en koekjes kan je aan boord zonder problemen opeten.

Je moet wel weten dat in sommige landen buiten Europa striktere regels gelden over wat wel en niet het land binnen mag. Zo moet je bijvoorbeeld in Australië al je voedsel, plantaardige en dierlijke producten aangeven voor je landt op het eiland.

Twijfelgevallen

Soms lees je wel eens berichten over vliegtuigen die noodlandingen maakten of zelfs niet vertrokken door geurhinder of overlast. Zorgt je favoriete tussendoortje voor een indringende geur bij je medereizigers? Dan laat je het beter ook aan de begane grond. Over wat stinkt en wat niet kan gediscussieerd worden. Maar als je op tijd op je bestemming wil geraken, neem je op dat vlak beter het zekere voor het onzekere.