Dit eten beschermt je huid tegen de zon

Dit eten beschermt je huid tegen de zon

Bij vakantie en een dag zonnen hoort zonnecrème, net zoals peper bij zout hoort. Wie zich extra wil beschermen, kan een aantal eetbare ‘uv-blokkers' op het menu zetten. 

Koffie & groene thee

Goed nieuws voor de koffieverslaafden: wie op tijd en stond een kopje zwart goud drinkt, loopt minder kans om huidkanker te ontwikkelen. Dat blijkt uit een studie van het nationaal kankerinstituut in Amerika. Groene thee zit dan weer vol polyfenolen. Deze stoffen zorgen voor antioxidanten en beschermen ons lichaam tegen kankercellen.

Vis

Een lekkere vis of een smakelijke maaltijd met schaaldieren beschermt zonaanbidders tegen huidkanker. Dat suggereren onderzoekers van de Universiteit van Manchester. De Britse wetenschappers hebben ontdekt dat de omega-3-vetzuren die in vis zitten het immuunsysteem versterken. Hierdoor is het lichaam in staat om huidkanker en infecties te bestrijden.

Bladgroenten

Alles wat groen en bladachtig is, beschermt tegen de zon. Niet alleen spinazie, kool en rucola, maar ook verse kruiden als peterselie, basilicum en rozemarijn zitten boordevol antioxidanten.

Tomaten & paprika

Rode groenten en vruchten baden in het antioxidant lycopeen, dat de huid beschermt tegen irritaties veroorzaakt door uv-straling. Niet alleen paprika of tomaat, maar ook roze vruchten zoals abrikozen, watermeloen en citrusvruchten bevorderen de weerstand van je huid tegen uv-stralen.

Pure chocolade

Cacao is enorm heilzaam dankzij de pure antioxidanten genaamd flavonoïden, wat de uv-schade van de zon tegenhoudt. Het ideale excuus om die reep chocolade in je eentje op te smikkelen.