Dit eenvoudige supplement heb je nodig als je wil stoppen met roken

Dit eenvoudige supplement heb je nodig als je wil stoppen met roken

Omega-3 supplementen kunnen rokers helpen om te stoppen met de slechte gewoonte. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Haifa in Israël. Tijdens het onderzoek stelden de wetenschappers vast dat het innemen van vetzuur het verlangen naar nicotine doet verminderen. Rokers die omega-3 capsules innamen elke dag zagen het aantal sigaretten per dag verminderen met 11% ten opzichte van een groep die dat niet deed.

Dr Sharon Rabinovitz Shenkar die het onderzoek leidde zei dat de stoffen en medicijnen die momenteel gebruikt worden om mensen te helpen verminderen en stoppen met roken niet erg effectief zijn en nadelige gevolgen hebben. "De resultaten van deze studie tonen aan dat omega-3 een goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar supplement is dat geen bijwerkingen heeft en effectief helpen."

Een tekort aan omega-3 beschadigt de structuur van de zenuwcellen en onderbreekt de communicatie tussen de zenuwen in de gebieden van de hersenen die betrokken zijn bij gevoel van plezier en voldoening.

Deze gebieden zijn essentieel voor beloning en besluitvorming en dus erg belangrijk bij verslavingen. Een tekort aan omega-3 maakt het voor rokers dus moeilijker om te gaan met hun verslaving. "Eerdere studies toonden ook aan dat een tekort aan omega-3 gerelateerd is aan geestelijke gezondheid, depressie en het vermogen om te gaan met druk en stress. Het is ook bekend dat stress en spanning toenemen bij mensen die proberen stoppen te roken."

Het onderzoek werd gepubliceerd in het Journal of Psychopharmacology.