Dit doen we nauwelijks nog tijdens een eerste date

Dit doen we nauwelijks nog tijdens een eerste date

Voor de studie werden 1.000 vrijgezellen ondervraagd, verspreid over het Verenigd Koninkrijk. Het onderzoek toonde ook aan dat mannen sneller ‘ik hou van je' zeggen dan vrouwen. Mannen spreken de woorden na elf dates uit, vrouwen pas na twaalf.

Wie betaalt de rekening?

Ongeveer 46% van de mannen gelooft ook nog in ridderlijkheid. Zo willen deze mannen graag de autodeur voor hun date openen en willen ze absoluut de rekening betalen op het einde van de avond. Van de vrouwen gaf 37% aan dat ze de rekening willen delen, maar een groot significant deel van de deelnemers, van beide geslachten, gaf aan dat het haar niet zoveel kon schelen.

Ghosting

Over ‘ghosting', het datingfenomeen waarbij je plots niets meer van je laat horen, waren de vrouwen en de mannen het resoluut eens: ghosting is onacceptabel.

“De wereld van het daten is volledig veranderd, maar toch worden bepaalde tradities nog in stand gehouden”, klinkt het bij Happn. “Het is een positieve trend dat vrijgezellen heel wat tijd in elkaar investeren en elkaar eerst beter willen leren kennen vooraleer ze besluiten om de volgende stap te zetten”, aldus de datingexpert.