Dit doen de Olympische Spelen met de ouders van een atlete

Dit doen de Olympische Spelen met de ouders van een atlete

Een Olympisch tornooi tovert ogenschijnlijk anonieme sporters om tot helden van een ganse natie. Hun bewegingen en prestaties muteren in collectieve herinneringen die decennia herinnerd zullen worden. Maar het laat ook toeschouwers niet onbewogen, des te meer als het je nageslacht is dat voor de ogen van de hele wereld moet presteren.

Dat is het lot van onder meer Lynn en Rick Raisman, de trotse ouders van Aly Raisman, die deel uitmaakt van het Amerikaanse allroundteam in de gymnastiek. Het ouderpaar heeft ondertussen zelf al wat bekendheid verworven, omdat ze het tijdens de wedstrijden van hun dochter niet kunnen laten om hun gevoelens van angst en spanning fysiek te uiten.

Als een modern danspaar bewegen de moeder en vader van links naar rechts op hun stoelen. Er worden buigingen gemaakt, nekken worden ingetrokken en opnieuw naar voor gestoken, klamme handen moeten stabiliteit geven op hun emotionele rollercoaster. Hun choreografie werd opgepikt door de olympische camera's en ging ondertussen al de wereld rond.

.@Aly_Raisman's parents watching her uneven bars routine is my favorite Olympic sport. pic.twitter.com/XxEpzakzTF

— Sarah Schneider (@sarahschni) August 8, 2016

Foto Twitter / @sarahschni