Dit is de lelijkste kleur ter wereld

Dit is de lelijkste kleur ter wereld

De volgende keer dat je je kleerkast nog eens uitmest, denk dan ook eens aan het kleurenpalet dat je wil overhouden. Je grootste bezorgdheid moet zijn om de kleur Pantone 448 voor eeuwig te bannen uit je garderobe. Tenzij je natuurlijk graag een T-shirt draagt die de woorden 'dood', 'vuil' of 'teer' oproept bij mensen.

Dat zijn namelijk de conclusies van het onderzoeksbureau GfK Bluemoon, die de opdracht kreeg om de minst attractieve kleur te vinden om op een sigarettenpakje te zetten. "We wilden geen aantrekkelijke verpakking maken om gebruikers te lokken", aldus marktonderzoekster Victoria Parr. "Onze rol was om de klant te helpen om de vraag te verminderen, met het uiteindelijk doel om het gebruik van het product te minimaliseren."

Het team testte maandenlang verschillende opties bij een duizendtal fervente rokers tussen de 18 en 64 jaar. De resultaten stelden dat een saaie donkerbruine kleur de testpersonen het minst beviel. De kleur zorgde er ook voor dat het leek alsof de sigaretten in het pakje van de slechtste kwaliteit waren en dus waarschijnlijk schadelijker zouden zijn.

De winnaar van het onderzoek en de titel 'Lelijkste Kleur Ter Wereld': Opaque Couché of Pantone 448 C.

Foto Pixabay