Dit is de beste plaats om te netwerken

Dit is de beste plaats om te netwerken

Netwerkevents kunnen soms ongemakkelijk zijn omdat je niet weet waar te staan ??of met wie je moet praten. Dat is voorbij met deze tip.

Een kleine verandering die helpt is om op de juiste plaats te staan. Daar waar mensen juist op zoek zijn naar iemand om een praatje mee te slaan. Niet iedereen is namelijk overal even praatgraag.

Zoals het filmpje hieronder beschrijft, kan je een netwerkevent in drie zones opdelen: de start-, sociale en zijzone. Best blijf je uit de start- en zijzone als je succesvol en probleemloos een conversatie wil houden. Op die plaatsen zijn mensen vaak te druk bezig of hebben ze hun handen vol (met lekker hapjes bijvoorbeeld).

Gedragsonderzoekster Vanessa Van Edwards zegt dat je best je pijlen richt op de sociale zone, meestal bij de bar, zodat je mensen tegenkomt die al zich geïnstalleerd hebben en een drankje hebben genomen om te relaxen. Dat is wanneer de meesten in netwerkmodus zijn en klaar om iemand nieuw te ontmoeten. Wanneer zij zich van de bar wegdraaien, ben je meteen in hun gezichtsveld als mogelijke gesprekspartner.

Vanessa Van Edwards is naast gedragsonderzoekster ook auteur, publieke spreekster en lichaamstaalcoach. Ze leidt Science of People, een Amerikaans team dat het menselijke gedrag onderzoekt.