Dit is de beste film van 2020 volgens Belgische filmrecensenten

Dit is de beste film van 2020 volgens Belgische filmrecensenten

Het oorlogsdrama zoomt in op twee soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog op een levensgevaarlijke missie achter vijandelijke linies worden gestuurd.

"Aan de hand van perfecte cameratechnieken met een hoog single-shot-gevoel, oogstrelende visuele effecten, opwindende montage en intens acteerwerk slaagt Mendes er innovatief in om de rauwe werkelijkheid en de zinloosheid van oorlog bijna levensecht in beeld te brengen. Een verbluffend realistische en sterk nazinderende loopgraventhriller", zo klinken de lovende woorden van de filmcritici. De UFK-UCC, opgericht in 1954, verenigt zowel Nederlandstalige en Franstalige filmcritici.

Drie Oscars

De andere finalisten voor de Grote Prijs 2021 van de UFK waren 'La Llorona' van Jayro Bustamante , 'A Hidden Life' van Terrence Malick , 'Jojo Rabbit' van Taika Waititi en 'Little Women' van Greta Gerwig.

'1917' werd eerder dit jaar al bekroond met drie Oscars (beste geluid, beste visuele effecten en beste camerawerk), twee Golden Globes en sleepte nog ontelbaar andere prestigieuze prijzen in de wacht. De film was ook de grote triomfator op de BAFTA's, de belangrijkste Britse filmprijzen. In Londen won het oorlogsepos maar liefst zeven prijzen, waaronder de prijs voor beste film en beste regisseur.