Dit is de Airbnb voor designspullen

Dit is de Airbnb voor designspullen

De Amerikaanse Julia Gudish Krieger, een oudstudente van de universiteit Harvard, heeft het platform eigenhandig op poten gezet en doopte het VillageLuxe. Het concept is vrij eenvoudig: online kan je rondneuzen in andermans kasten en als je een mooi kledingstuk of accessoire spot, kan je het lenen. Zelf kan je natuurlijk ook stuks verhuren.

Wel zitten er twee addertjes onder het gras. Momenteel kunnen enkel fashionista's uit New York terecht bij VillageLuxe. Bovendien moet je ook een persoonlijke uitnodiging gekregen hebben, voor je kan profiteren van de site.

Volgens de oprichtster biedt het platform alleen maar voordelen. "Nu hebben vrouwen vaak dure spullen in hun kleerkast hangen die ze amper gebruiken. Dat is zonde, want op die manier kosten kleren je enkel geld. Via VillageLuxe kan je stuks verhuren en er zelfs een centje mee verdienen. Met dat geld kan je andere design pieces afbetalen of geld opzij zetten voor een nieuwe handtas of een nieuw kledingstuk", aldus Krieger. Bovendien is de Amerikaanse ervan overtuigd dat een deeleconomie steeds belangrijker zal worden en noemt haar project dan ook de "Airbnb voor luxeproducten".  

Foto Instagram / villageluxe