Dit bierglas maakt stout nog lekkerder

Dit bierglas maakt stout nog lekkerder

De meeste bieren smaken sowieso goed maar een echte kenner weet dat elk bier uit het juiste glas gedronken moet worden. Spiegelau, een Duitse producent die al 500 jaar glazen maakt, beweert nu dat ze het perfecte glas hebben ontworpen om stout uit te drinken.

Stout bieren worden vaak uit een groot pintglas, denk maar aan de wereldbekende stout Guinness. Maar Spiegelau besliste dat het beter kon en ontwikkelde daarom samen met Left Hand Brewing Company en Rogue Ales, twee Amerikaanse brouwerijen die beiden stout brouwen, een speciaal glas.

Voor het ontwerp werd met allerhande factoren rekening gehouden: de vormen van het glas, de omtrek van boven- en onderkant en de hoek waarin de rand zich buigt. Uiteindelijk werd dit glas, dat iets weg heeft van een schoppen aas uit een kaartspel, verkozen uit acht glazen. De smalle opening zorgt ervoor dat klassieke aroma's die je in stout terugvindt, zoals chocolade en koffie, beter tot hun recht komen. De golvende vorm in het midden zorgt ervoor dat de schuimkraag langer blijft staan terwijl je van het bier drinkt.

De glazen zijn momenteel enkel te verkrijgen op de Amerikaanse site van Spiegelau en kosten 18 euro voor een set van twee glazen. Als je eenmaal zo'n glas in je bezit hebt, heb je een ideaal excuus om enkele Belgische stouts te degusteren.