Disney+ richt zich niet langer enkel op kinderen

Disney+ richt zich niet langer enkel op kinderen
De streamingdienst die zich voordien enkel op kinderen richtte, zal vanaf dan ook content voor volwassenen aanbieden. Star zorgt voor het nieuwe aanbod en is naast Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic het zesde merk op de streamingdienst.

Bij het streamingplatform Disney+ vinden er vanaf 23 februari grote veranderingen plaats. Door de toevoeging van het merk Star zal de streamingdienst zich vanaf nu ook richten op volwassenen. Binnenkort zullen er dus ook populaire series en films te streamen zijn zoals ‘Grey's Anatomy', ‘Scandal', ‘Deadpool' en ‘Die Hard'. Kinderen krijgen wel hun eigen ‘veilige zone'. Films die volgens Disney te gewelddadig of te racistisch zijn, worden daar verwijderd.

Kindvriendelijk

Disney+ stond bekend als het volledig kindvriendelijke streamingplatform, maar van dat label stappen ze nu af. Op die manier wil Disney+ de concurrentie met andere streamingdiensten als Netflix aangaan. In het nieuwe aanbod zitten horrorfilms en -reeksen zoals ‘American Horror Story', ‘Buffy The Vampire Slayer' en ‘Jennifer's Body'. Daarnaast zullen er binnenkort ook satirische programma's vol zwarte humor te streamen zijn, zoals ‘Family Guy', ‘American Dad' en ‘The Cleveland Show'.

Kinderen krijgen daarom hun eigen account, waarop bepaalde content niet getoond wordt. Ook schrapt het bedrijf enkele Disney-klassiekers voor minderjarigen. Zo zijn ook ‘Peter Pan', ‘Dumbo', ‘Lady en de Vagebond' en ‘De Aristokatten' op dit moment al niet meer toegankelijk vanaf een kinderaccount. De programma's werden maanden geleden al uitgerust met een waarschuwing voor ‘gedateerde content', vanwege racisme. Uit angst om kinderen verkeerde ideeën bij te brengen, besloot Disney+ daarna dat ze die films niet meer zomaar toegankelijk willen maken.

Nieuwe prijs

Aan de nieuwe richting die Disney+ uitgaat, hangt ook een nieuw prijskaartje. Wie een abonnement wil op de streamingdienst betaalt daar vanaf 23 februari €8,99 per maand voor, in plaats van de huidige €6,99. Kijkers die op dit moment al een jaarabonnement hebben, hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken. Hun bestaande prijs blijft nog zes maanden behouden.