Disney pakt uit met eerste homoseksueel personage

Filmegisseur Bill Condon heeft in het homoblad Attitude verklapt dat er in de remake van 'Beauty and the Beast' een personage twijfelt over zijn geaardheid. LeFou, de boezemvriend van gemenerik Gaston, krijgt gevoelens voor zijn kameraad. Hij wordt het eerste openlijke homopersonage in de Disneyfilms.
door
Timmy
Leestijd 1 min.

Het zijn misschien wel hoofdrolspelers Emma Watson en Dan Stevens die schitteren in 'Beauty and the Beast', maar stiekem is het LeFou die met de aandacht gaat lopen. "Josh Gad heeft het personage heel subtiel neergelegd", vertelt Condon in het maandblad Attitude.

"De ene dag wil hij gewoon Gaston zijn, de andere dag wil hij hem kussen. LeFou is in de war over zijn geaardheid", legt de regisseur in. "Het is iemand die net beseft dat hij die gevoelens heeft."

In het verleden waren er al oproepen om van Elsa uit 'Frozen' het eerste lesbische personage te maken. De titelsong 'Let it go' wordt door vele homoseksuelen gezien als een lied voor de holebigemeenschap. Zij vragen dan ook dat de ijskoningin in de sequel een vriendin krijgt.