Discotheek sluit de deuren na bizarre oproep

Een nachtclub in Tunesië heeft de deuren gesloten nadat een dj met een remix opriep tot islamitisch gebed. De beelden die daarvan opdoken, hebben voor heel wat verontwaardiging gezorgd op sociale media.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

De discotheek die zich in Nabeul bevindt, een stad in het noorden van het land, blijft volgens de gouverneur Mnaouar Ouertani gesloten tot nader order. Intussen loopt een onderzoek naar het incident.

De muziek werd gedraaid door twee Europese dj's in het kader van het Orbit-festival. Ze speelden ook een dansversie van de oproep tot het gebed af. Gouverneur Ouertani laat weten dat de manager van de club aangehouden is "vanwege schennis van de goede zeden".

"We zullen geen aanvallen op het geloof en de Heilige toestaan", voegt de gouverneur er nog aan toe. De organisatoren van het festival excuseerden zich in een post op de Facebook-pagina van het evenement, maar nemen de verantwoordelijkheid van het offensieve nummer niet op zich. "Dax J speelde het nummer recent nog in Europa, maar besefte niet dat het een publiek uit een moslimland zoals het onze kon beledigen", klinkt het bij de organisatie. De dj verontschuldigde zich ook.