Directrice die puinhoop bij VW moest opruimen, na jaar weer vertrokken

Directrice die puinhoop bij VW moest opruimen, na jaar weer vertrokken

Ze was bij Volkswagen binnengehaald om schoon schip te maken na het uitstootschandaal, maar vertrekt na iets meer dan een jaar alweer. Christine Hohmann-Dennhardt verlaat "met wederzijds akkoord" het management van de autobouwer, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Er was een meningsverschil over haar verantwoordelijkheden. Dennhardt-Hohmann is een voormalige rechter. Volkswagen plukte haar weg bij concurrent Daimler om vanaf 1 januari 2016 directeur "integriteit en juridische zaken" te worden, een functie die voorheen niet bestond. Ze vertrekt op 31 januari en wordt opgevolgd door Hiltrud Werner, die momenteel nog auditverantwoordelijke is bij Volkswagen.

Volgens de krant Frankfurter Allgemeine wilde Dennhardt-Hohmann meer invloed verwerven in het bedrijf. Naar verluidt zou de samenwerking met de topman van de juridische dienst, Manfred Döss, niet al te goed hebben gelopen. Volgens bronnen van Süddeutsche Zeitung wilde ze haar "goede naam" niet langer aan VW verbinden. Die krant merkt ook op dat haar Engels niet goed genoeg was.

Volkswagen benadrukt dat het bedrijf blijft inzetten op veranderingen op vlak van denken en werken. "De groep heeft zijn toewijding ten opzichte van ethiek en integriteit aanzienlijk vergroot en is haar organisatie aan het decentraliseren", luidt het.

bron: Belga