Dina Tersago bedolven onder haatberichten: "Ik ben echt geschrokken"

Dina Tersago bedolven onder haatberichten: "Ik ben echt geschrokken"

Sinds kort is ‘Boer zkt Vrouw'-presentatrice Dina Tersago (39) ambassadrice van 'Mamas for Africa', een vzw die vrouwen in Oost-Congo steunt. Vorige week dook ze op in een filmpje dat het schrijnende probleem aankaart.

Het reclamefilmpje kreeg heel wat media-aandacht, en dus bleven ook de reacties niet uit. Sommige commentaren waren ronduit racistisch. “Zou ze zich niet beter inzetten voor de mama's hier die het moeilijk hebben”, klonk het onder meer. “Tja, daklozen helpen in eigen land brengt niet zoveel op, zeker”, reageerde iemand anders. En van “Och, ze wil enkel in de belangstelling komen” tot “In plaats van in een filmpje mee te spelen, zou ze beter elke maand iets aan het goede doel geven”.

Gechoqueerd

De sympathieke ex-Miss België wist niet wat haar overkwam. “Ja, 'k had dit niet zien aankomen en ben echt geschrokken. Temeer omdat ik vanuit een heel positieve boodschap was gestart. Dus ja, deze reacties voelen heel onterecht aan. Aanvallend zelfs. Pas op, elk mens heeft recht op een mening en mag reageren op die van een ander. Toch schrik ik ervan hoe snel mensen klaarstaan om hun ongezouten mening te verkondigen”, vertelt ze in TV-Familie.

In tegenstelling tot wat veel van die haatschrijvers denken, zet Dina zich wél in voor andere initiatieven, ook voor mensen in ons land. “Ik ben meter van ‘A Touch of Rose', een psychosociaal centrum voor kankerpatiënten. En ik zet mij daarnaast ook in voor tal van andere maatschappelijke en lokale projecten. Een wafelenbak, soep uitdelen voor ‘Kom Op Tegen Kanker', ... Ik stort ook maandelijks een bedrag voor enkele organisaties. Maar ik loop daar niet mee te koop”, klinkt het.

Kritiek op uiterlijk

Het is lang niet de eerste keer dat Dina te maken krijgt met haatberichten. Onlangs nog plaatste de goedlachse blondine uit Puurs een foto op Instagram waarop ze een kruis maakt met haar armen, het symbool tegen internetpesten.

Op die foto droeg ze geen make-up, wat alweer enkele groffe tongen losmaakte. “Wat een reacties, zeg. ‘Je hebt precies in geen 100 jaar geslapen', klonk het onder meer. De bal ging steeds harder aan het rollen en voor ik het wist brak er een hele discussie los. Gelukkig namen veel mensen, onder wie enkele BV-collega's, het toen voor mij op en reageerden ze fel op die haatberichten”, legt ze uit.

Selectief lezen

Toch laat Dina zich niet ontmoedigen door dergelijke grofgebekte individuen en blijft ze de reacties opvolgen. “Ik zoek ze niet op, maar als iemand me er attent op maakt, lees ik ze wel. Hoe laag-bij-de-gronds ook. Ik probeer ze goed te filteren en kaderen en zet de negatieve commentaren in perspectief. En gelukkig krijg ik voor elke negatieve ook een heleboel positieve reacties. Die halen de bovenhand. Da's prettig, dus ik blijf gewoon doen wat ik doe en laat me niet uit m'n lood slaan!”, aldus de optimistische presentatrice.

Wil je ‘Mamas For Africa' steunen? Dan kan je HIER terecht.

https://www.instagram.com/p/BqqND3UFxGz/

https://www.instagram.com/p/BoZHAorAFdf/