Dimitrov zet Goffin met voeten op de grond

Dimitrov zet Goffin met voeten op de grond

De ene dag is de andere duidelijk niet in de Londense O2 Arena, waar Goffin maandagavond nog vriend en vijand verraste door in zijn eerste groepswedstrijd meteen de scalp van Rafael Nadal te bemachtigen.

Baby Federer

De Luikenaar versloeg de Spaanse nummer één van de wereld na een wervelende prestatie, waarmee hij meteen ook zijn kansen gaaf hield om bij zijn eerste deelname aan de ATP World Tour Finals de laatste vier te bereiken.

Een overwinning in twee sets in zijn tweede groepsduel tegen Dimitrov volstond daarvoor, maar het draaide helemaal anders uit. Tegen de Bulgaarse ‘Baby Federer' duurde het een eeuwigheid eer Goffin het juiste ritme te pakken had. Pas na tien spelletjes kon hij een eerste keer zijn opslag verzilveren, maar dan was het kalf al lang verdronken.

Alles of niets tegen Thiem

Na amper één uur en veertien minuten was de partij voorbij. Dimitrov, die eerder ook al Thiem klopte, is zo zeker van een plaats in de halve finales. Goffin kan vandaag een dag uitblazen alvorens morgen alles of niets te spelen tegen de Oostenrijker, met wie hij goed bevriend is.

Thiem stond gisterenavond zelf eerst nog tegenover de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 10), de vervanger van de geblesseerde Nadal. Die wedstrijd was bij het ter perse gaan nog niet afgelopen.