Digitale rondleiding in woningen van Prins Charles

Digitale rondleiding in woningen van Prins Charles

In mei brachten Prins Charles en de Gravin van Cornwall een bezoekje aan YouTube. Toen ontstond het idee om via Google Streetview een digitale rondleiding te geven in hun woningen, een zogenaamde 'tour zonder ticket'. Gedurende zes maanden werkten een groot aantal fotografen en specialisten aan dit project.

De digitale tour zal vandaag gelanceerd worden, ter gelegenheid van Prins Charles zijn zeventigste verjaardag. De bedoeling is dat de online bezoekers dezelfde route volgen als personen die in 'real life' betalen voor een rondleiding. Zij zullen niet alleen de binnenkant van de woningen kunnen bekijken, maar ook een foto-album uit de prins zijn kindertijd en zijn favoriete kunstcollectie.

Combinatie nieuwe technologie en cultuur 

Een contactpersoon van de koninklijke familie vertelt dat Prins Charles gefascineerd is door de mogelijkheden die kunst en cultuur bieden om mensen te verbinden met musea en andere instituties. "Hij voelt zich vereerd hieraan te mogen deelnemen", klinkt het. Suhair Khan, hoofd van 'Google UK's arts and culture department', zegt dat mensen in dit project denkbeeldig door de gangen kunnen slenteren. "Zo kunnen ze van de ene kamer naar de andere gaan en de kunst in detail bewonderen."

Kunst en foto's 

Er zullen verschillende foto's te bezichtigen zijn, waaronder een jonge Prins Charles in de armen van zijn grootmoeder, 'the Queen Mother'. Ook eigen kunstwerken van de prins en foto's en video's van zijn liefdadigheidswerk worden tentoongesteld. Daarnaast kunnen online bezoekers zo'n veertig kunstwerken uit 'Dumfries House' bewonderen.

Dumfries House. Foto Belga Image