Dieven brengen auto van vrouw met handicap terug: "Wij hebben ook een hart"

Dieven brengen auto van vrouw met handicap terug: "Wij hebben ook een hart"

Het voertuig werd gestolen op de parkeerplaats van een ziekenhuis in Bari; het zuiden van Italië. Afgelopen zaterdag is de auto teruggevonden, melden Italiaanse media.

Bari, ladri restituiscono l'auto rubata a malata di sclerosi: “Scusateci. Anche noi abbiamo un cuore” https://t.co/ORegGyPvV8

— La Stampa (@LaStampa) January 17, 2021

De 56-jarige vrouw lijdt aan Multiple Sclerose (MS), en de auto is dan ook haar enige voertuig. Haar auto is speciaal uitgerust met een rolstoel en een platform voor het vervoer van gehandicapten. Toen Rita, de dochter van Damiani, over de diefstal hoorde, postte ze meteen een bericht op Facebook. Haar oproep ging al snel viral en ja, de dieven zagen dat ook.

"Teken van hoop"

"Leg een hand op je hart en geef het ons terug", schreef dochter Rita op Facebook. "Als we het terugvinden is dat een teken van hoop. Het is dat beetje vertrouwen in de mensheid, dat ons nooit in de steek mag laten."

De boodschap raakte de dieven blijkbaar, want ze kwamen tot inkeer en besloten de auto terug te geven aan de eigenares. Binnen 24 uur was de auto terug. In de auto lag een briefje met daarop de tekst: "Wij hebben ook een hart. Excuses, we kenden uw situatie niet."