Dierenliefhebbers kunnen nu gratis de wereld rond reizen

Ben je een echte globetrotter en ben je dol op honden, katten en andere pluizige viervoeters? Dan moet je stante pede surfen naar de site Trusted Housesitters. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Stel je voor dat je een reis kan maken naar een klein kasteel in het Verenigd Koninkrijk, een villa met zwembad in Los Angeles of een appartement vlak aan een parelwit strand in de Caraïben. Ondertussen krijg je het gezelschap van een nest kittens, een enthousiaste hond of enkele schattige konijnen. En je wordt er nog voor betaald ook: zo'n 100 dollar (zo'n 90 euro) per jaar.

Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar dankzij de site Trusted Housesitters is het toch mogelijk. Hoe het werkt? Eerst moeten de huisdiereneigenaars en de vakantiegangers zich registeren op de site. Vervolgens kunnen zij op zoek naar iemand om op de dieren te passen of naar een stekje waar ze hun vakantie willen doorbrengen.

Reizigers worden achteraf ook beoordeeld door de baasjes. Hoe beter ze scoren, hoe meer kans ze maken om de volgende keer in een adembenemend mooi huis te verblijven.