Dierenbescherming rukt uit voor een 'angstaanjagend' knuffeldier

Dierenbescherming rukt uit voor een 'angstaanjagend' knuffeldier

In december kwam een medewerker van de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) ter plaatse bij een geschrokken bewoner. Na een blik werd al snel duidelijk dat de enge slang uit pluche bestond.

Volgens BBC News is het lang niet de eerste keer dat de dierenbeschermingsorganisatie onnodig moest uitrukken. Zo kwamen medewerkers ter plaatse voor een uil die vier dagen niet had bewogen, maar die bleek van plastic te zijn. Een babykrokodil langs de kant van de weg bleek speelgoed, een ingezakt paard was niet meer dan een strobaal, geluiden van een dier onder de vloer kwamen van een rozenstruik die tegen het raam kraste ...

De organisatie heeft in 2016 1.153.744 oproepen ontvangen. Nodeloze tussenkomsten kunnen de dierenbeschermers missen als kiespijn. Daarom roept de RSPCA nu op om noodgevallen te dubbelchecken. "We weten dat mensen het goed bedoelen en we willen iedereen helpen. Maar we hebben niet genoeg personeel om elke oproep te onderzoeken. We moeten prioriteiten stellen om de dieren die ons het hardst nodig hebben te helpen", aldus een woordvoerder van RSCPA bij BBC News.