Dierenasiel krijgt 310.000 euro voor auto Brigitte Bardot

Het Gentse dierenasiel heeft een half jaar geleden een huis geërfd, met in de garage zeven oldtimers. Eén van de wagens zou ooit nog van Brigitte Bardot zijn geweest, en heeft maar liefst 310.000 euro opgebracht.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

"We kregen een woning in Sint-Amandsberg cadeau en in de hangar achter de woning bleken zeven oldtimers te staan. De oude Jaguar die er het slechtst uitzag bleek de waardevolste. Deze was vermoedelijk ooit eigendom van Brigitte Bardot", zegt dierenasiel-voorzitter Patrick Derycke. Tijdens een veiling in Monaco afgelopen weekend bracht de Jaguar 310.000 euro (exclusief premie) op.

Eigendom van Brigitte Bardot

De wagen is een Jaguar XK 140 SE Michelotti Coupé uit 1955 met een uniek aluminium koetswerk. Er bestaan maar drie zo'n oldtimers. De Franse actrice Brigitte Bardot zou ooit de eigenares zijn geweest. Er zijn foto's van de actrice met de auto, maar geen echte bewijzen. Dat maakt voor het dierenasiel niet uit, want zij hebben hun erfenis mooi kunnen verzilveren. Met onder andere deze opbrengst worden twee extra vleugels gebouwd: één vleugel wordt een kattenverblijf, in de andere zullen studenten diergeneeskunde worden opgeleid.