Diego Costa uitgesloten na bijtincident

Chelsea-aanvaller Diego Costa werd zaterdag tijdens de kwartfinale van de FA Cup tegen Everton (2-0-nederlaag) uitgesloten na een poging tot bijten. Na een fout op het middenveld van Gareth Barry in de 84e minuut sprong een woeste Costa dreigend op de Everton-middenvelder af. De twee gingen hoofd aan hoofd staan, vooraleer Costa zijn hoofd liet zakken en Barry in de nek probeerde te bijten. Costa kreeg meteen zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Na zijn eerste gele kaart had de spits nog vlak voor de ref op de grond gespuwd. De Spaans-Braziliaanse spits lijkt zich dan ook aan een zwaardere sanctie van de FA te mogen verwachten. Ironisch genoeg pakte ook Gareth Barry drie minuten later zijn tweede gele kaart na een fout op Cesc Fabregas.

Na de wedstrijd wilde Chelsea-manager Guus Hiddink geen commentaar geven op de actie van Costa. "Ik heb het incident met Costa niet gezien. Ik zou jullie graag mijn mening willen geven, maar dat is moeilijk als je de feiten niet hebt gezien." Ook Everton-coach Roberto Martinez wist niet of Costa effectief een bijtende actie had uitgevoerd.

De actie van Costa doet denken aan het gedrag van Luis Suarez, de Uruguayaanse spits die in het verleden meermaals zijn tegenstanders beet. Op het WK in 2014 in Brazilië plantte hij zijn tanden nog in de schouder van Giorgio Chiellini, wat hem een schorsing van vier maanden opleverde.

.

bron: Belga