Dief geforceerd om 48 bananen te eten

Dief geforceerd om 48 bananen te eten

Gopi R Ghawara stal woensdagavond een gouden ketting van 25 gram. Om het bewijs van zijn misdaad te verhullen, slikte de dief het sieraad in. De politie arresteerde de man toch en nam hem naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto. In het ziekenhuis werd duidelijk dat het bewijsmateriaal zich in de maag van de man bevond.

Nadat een tweede röntgenonderzoek het bewijs bevestigde, begon de politie de dief te voederen. Doorheen de nacht at Ghawara maar liefst 48 bananen, totdat het juweel langs natuurlijke weg opnieuw het licht zag. Ghawara moest de ketting nog grondig poetsen, voordat de politie hem naar de rechter bracht.

Volgens Hindustan Times is het niet de eerste keer dat de politie van Mumbai bananen voedert aan criminelen die hun buit verorberd hebben. In april slikte een dief een ketting met een hangertje in, maar dat hangertje zorgde voor opstopping. Drie dagen en zestig bananen later kon de politie het sieraad in beslag nemen. Het slachtoffer wou het kleinood echter niet meer aanraken en ruilde het in bij de juwelier.