Dief gaat ongemerkt aan de haal met 500 koeien

Dief gaat ongemerkt aan de haal met 500 koeien

De politie van Canterbury staat voor een raadsel. Het enige dat vaststaat is dat de crimineel de runderen niet in één keer gestolen heeft. Pas wanneer de veehouder zijn kudde van 1.300 koebeesten nog eens telde, merkte hij op dat er 500 exemplaren ontbraken. De laatste telling vond begin juli plaats. Omdat het winter was, werden de beesten niet gemolken en merkte de boer niet dat er koeien verdwenen werden.

"Hij staat met zijn mond vol tanden en schaamt zich diep", getuigt Willy Leferink, een vriend van de getroffen veehouder. "Als je plots driekwart miljoen (Nieuw-Zeelandse dollar, 486.000 euro) kwijt was, zou je er waarschijnlijk ook niet over willen praten."

De veehouders hebben nu het advies gekregen om hun veestapel regelmatig te tellen. Volgens Leferink bekommeren de meeste veehouders zich meestal niet om misdaden. "Ze zijn allemaal goedaardig en kennen geen kwade gedachten."

De vriend van de veehouder beweert ook dat de dieven niet snel rijk zullen worden met hun buit. Omdat elke koe voorzien is van een elektronische chip, kunnen ze die niet zomaar verkopen zonder zichzelf te verraden. Een eerlijke handelaar zou volgens Leferink bovendien geen runderen zonder chip kopen.

Foto Pixabay