Diagne ontbreekt in selectie van Club Brugge en krijgt zware boete

Diagne ontbreekt in selectie van Club Brugge en krijgt zware boete

Mbaye Diagne is na het penalty-incident tegen PSG niet opgenomen in de selectie van Club Brugge voor de competitiewedstrijd van zondag in en tegen Antwerp. Hij krijgt ook een zware boete. De 28-jarige Senegalees wordt door coach Philippe Clement gepasseerd na zijn gemiste strafschop woensdag op het veld van PSG. De aanvaller eiste toen zelf het leer op, terwijl aanvoerder Hans Vanaken bij Club de vaste strafschopnemer is. Vervolgens trapte hij de elfmeter zwak binnen handbereik van Keylor Navas. De pijnlijke misser, met nog een kwartier te spelen, brak Club Brugge zuur op want het duel in het Parc des Princes eindigde op 1-0 waardoor Club naast een verdiend punt greep.

Na afloop kwam het volgens verschillende media tot een fikse ruzie in de Brugse kleedkamer. Diagne zelf hield het op Instagram bij een korte verontschuldiging.

"Na twintig jaar Club Brugge weet ik waar deze club voor staat, wat het dna van Club is. Een strenge sanctie is op zijn plaats. Diagne zit niet in de selectie voor zondag en de komende weken en maanden zal ikzelf de beslissing nemen op basis van hoe hij zich gedraagt", verduidelijkte Clement. "Daarnaast volgt ook een zware financiële sanctie."

Club Brugge, de autoritaire leider in de Jupiler Pro League, trekt zondagnamiddag (14u30) naar de Bosuil voor een duel tegen Antwerp op de vijftiende speeldag.

bron: Belga