Deze woorden moet je vermijden op je online datingprofiel

Deze woorden moet je vermijden op je online datingprofiel

Illicit Encouters, de beruchte buitenechtelijke datingsite, heeft haar visie gegeven op de vraag 'Wat maakt van mijn profiel, het meest succesvolle?'. Na de analyse van 400.000 profielen ontdekte de website dat niet alleen een wazige spiegelselfie je meer succes geeft in de liefde, maar ook de woorden en uitdrukkingen die je erop gebruikt.

Welke woorden mogen vrouwen niet gebruiken?

"Vrouwen moeten zichzelf niet beschrijven als 'verlegen', 'betrouwbaar' en 'gelukkig'", stelt de datingsite. "Maar in de plaats daarvan de woorden 'rond' en 'sexy' gebruiken. Ook 'eerlijk' en 'zelfverzekerd' bleken aantrekkelijk te zijn." Mannen blijken vooral op die bijvoeglijke naamwoorden te reageren, maar spijtig genoeg worden ze zelden gebruikt door vrouwen.

En mannen?

Heren worden geadviseerd zichzelf niet te beschrijven als 'rond'. De winnende woordcombinatie voor hen is 'eerlijkheid', 'intelligentie' en 'vertrouwen'. En zeg zeker niet dat je 'knap' bent. Illicit Encouters stelt dat vrouwen je karakter boven je ijdelheid verkiezen en dat ze wel zullen beslissen of je al dan niet knap bent.