Deze vrouw keert de rollen om om mensen bewust te maken van seksisme

Deze vrouw keert de rollen om om mensen bewust te maken van seksisme

Leah Green, een journaliste van The Guardian, wou enkele weken terug met een vriendin een antieke stoel kopen. Toen ze met de eigenaar van de winkel begon te praten, werd ze geconfronteerd met seksisme. De winkeleigenaar vroeg of zij en haar vriendin al hadden gekust. Green voelde zich, zoals elke keer wanneer mannen seksistische opmerkingen tegen haar maken, ongemakkelijk maar de situatie gaf haar wel een idee.

Het scenario was voor haar perfect om een filmpje te maken waarin ze de rollen omdraait. Ze liet zich inspireren door de ervaringen met seksisme van vrouwen en mannen op de Twitter-account @EverydaySexism. Met die getuigenissen trok ze de straat op en confronteerde ze mannen met zo'n gedrag. De video werd vrijdag online gezet en verzamelde intussen al meer dan één miljoen views en 300 reacties. In een artikel op The Guardian zegt ze dat vele mannen de impact van die woorden nu begrijpen, doordat ze dezelfde woorden uit de mond van een vrouw hoorden komen.

Anderen vinden het niet eerlijk dat zij nu seksistisch is tegen mannen die misschien nooit seksistisch gedrag hebben vertoond. Dat is volgens Green volledig naast de kwestie. Haar filmpje is niet bedoeld als wraak. Het is om aan te tonen dat seksisme tegenover vrouwen genormaliseerd is. De mannen in haar video reageerden over het algemeen allemaal verward, omdat ze het niet gewoon zijn dat er zo tegen hen gesproken wordt. Green zegt dat vrouwen zich beschaamd of bedreigd voelen wanneer er voor de zoveelste keer naar hen getoeterd wordt door een onbekende man. Het ongeloof van de mannen in de video zou het ongeloof van de maatschappij moeten zijn als het op seksisme aankomt.

https://www.youtube.com/watch?v=Pulwi5dw0Wc