Deze vijf tips wakkeren je zin in seks weer aan

Deze vijf tips wakkeren je zin in seks weer aan

Iedereen kent wel eens een dip in zijn of haar libido. Soms is dat eigen aan jezelf, maar op andere momenten kan het ook een gevolg zijn van stress of mentale zorgen. Gelukkig bestaan er hulpmiddelen om de goesting weer naar boven te laten komen en het goede nieuws is dat ze allemaal natuurlijk zijn.

Matchathee

Laat die koffie voor wat het is en schakel over op matchathee. De groene thee bevat heel veel antioxidanten die werken als een natuurlijk kalmeermiddel. Tegelijkertijd is het een bron van fysieke energie, maar niet de soort die je de muren doet opspringen als een jonge jack russel. Drink genoeg matchthee en je bent op je gemak en hebt veel energie. Perfect voor wat sensuele actie dus.

Sensuele geuren

Ons reukorgaan is enorm krachtig en heeft een grote invloed op onze gevoelens. Zo kan de parfum van je grootmoeder je meteen terug naar je kindertijd katapulteren. Onthou daarom goed welke geuren je opwinden en omring je daarmee. Geurkaarsen kunnen een grote hulp zijn, maar ook sandelhout of lavendel hebben het gewenste effect.

Blijf bewegen

Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat regelmatig sporten goed is voor je seksleven. Mensen die zich twee à drie keer per week in het zweet werken, hebben meer dopamine en serotonine in hun bloed. Die stoffen verhogen onder andere je libido.

Daal af naar je eigen onderbroek

Mensen met een lager libido mogen zeker niet te verlegen zijn om te masturberen. Jezelf plezieren traint je vaginale spieren, waardoor je sneller zin krijgt in seks en makkelijker een orgasme zal bereiken. Na een paar geslaagde tochten naar je intieme regio zal je ontdekken dat je meer zin hebt in een potje rampetampen.

 Vergeet niet te ademen

Seks is een heel fysieke activiteit, maar het plezier dat ermee gepaard gaat hangt ook heel erg af van je mentale toestand. Racen er honderd en één dingen door je hoofd, dan is het moeilijk om je te concentreren op wat er allemaal boven, onder, achter of naast je gebeurt. Daarom is het belangrijk om rustig en gecontroleerd te ademen. Zo ontspan je jezelf, zet je je zorgen even opzij en kan je volop genieten.