Deze vijf tips vrolijken het verlengde weekend op

Deze vijf tips vrolijken het verlengde weekend op

More Music!

(14 en 15 april in Brugge) 

 

Het Brugse Concertgebouw is veel méér dan de plek waar je kunt genieten van exquise klassieke muziek. Tijdens het festival More Music! bewijst het huis bijvoorbeeld welke nieuwe vormen van muziek er ook allemaal te ontdekken vallen: het Concertgebouw zet de deuren wagenwijd open voor singer-songwriters, spoken word performers, elektronica-whizzkids en uitdagende multimediale projecten. De laatste twee dagen van dit festival komen hypes voor fijnproevers aan bod als broeder Dieleman, maar ook grote kanonnen als SX veroveren hun plekje op het Brugse podium.

www.concertgebouw.be

De Nacht van de Ontdekking

(15 april in Theatre Molière in Elsene)

Ken je het Brusselse wereldmuziekhuis Muziekpublique niet? Jammer! Deze bruisende concertplek midden in de Matongewijk is nochtans meer dan het ontdekken waard: je pikt er muziek mee uit alle windstreken, en dat allemaal in een amicale ambiance. Dé gelegenheid om het huis te leren kennen is de Nacht van de Ontdekking. Op het menu staan een sterk staaltje van de Iraanse muziektraditie met het Sâz ensemble, een folkduet waarbij vader en zoon Montanaro het beste van zichzelf geven en de avond sluit feestelijk af met het Portugees-Braziliaanse Forro Mior, wat zoveel betekent als: swingende dansmuziek uit het noordoosten van Brazilië. Na een kort concert is het de bedoeling dat iedereen, ja ook u, op hun opzwepende klanken de benen uitslaat.

www.muziekpublique.be

Meisjes van krijt

(14 tot 16 april in de Kopergietery)

Omdat jeugdtheater soms prikkelender kan zijn dan het grote theater: ga op zoek naar de twaalfjarige in jezelf op maak kennis met de Meisjes van krijt. De voorstelling bij het Gentse jeugdtheater KOPERGIETERY is geïnspireerd op het boek ‘De kinderen van Calais' van de jonge schrijfster en theatermaker Lara Taveirne (1983). Daarin kent de hechte meisjesvriendschap tussen Lilith en Violaine een tragische afloop op de kliffen van Calais… Taveirne bewerkte zelf haar boek tot een theatertekst, actrices Dominique Collet en Anna Vercammen staan samen met twee kinderen uit de theaterateliers van KOPERGIETERY op scène. Een voorstelling door meisjes, voor meisjes – en ieder die nog niet vergeten is hoe het voelt om twaalf jaar te zijn.

www.kopergietery.be

William Boeva - Reset

(15 april in Zaal de Zwerver in Leffinge)

 

Na zijn eerste succesvoorstelling Megalomaan veranderde het leven van William Boeva in één grote rollercoaster. Nu de rit voorbij is staat Boeva weer met beide voeten op de grond. Tijd om na te denken. De spannende rush was misschien het beste dat hem ooit is overkomen, maar heeft het hem ook zelf veranderd? En hoe dan? Tijd om de knop in zijn hoofd om te draaien en de boel te resetten. Nog sneller, nog scherper en nog verrassender.

www.dezwerver.be

Mockumentary of a contemporary saviour - Ultima Vez

(Op 14 en 15 april in KVS te Brussel)

 

Vandekeybus en zijn compagnie Ultima Vez behoren tot onze vaste waarden, en sinds zijn zus hem zo prachtig in beeld bracht in de documentaire WIM, ligt hij ons nog nauwer aan het hart. Zijn danstaal is toegankelijk en vaak verhalend, en het liefst kijken wij naar Vandekeybus zelf, die zichzelf leerde performen, en dat doet met een ontroerende onvolmaaktheid. In deze Mockumentary draait het om een raadselachtig Kind, dat de vernietiging van de mensheid probeert te stoppen - een soort kleine, nieuwe messias dus. Halleluja!

www.kvs.be